Gyűjtőper indult Dél-Koreában a BMW ellen

hirek.sk | TASR 2018. augusztus 30., 11:36

Mintegy ezerkétszáz dél-koreai autótulajdonos csatlakozott a BMW autógyár ellen a motorok kigyulladása miatt induló gyűjtőperben a Korea Consumer Association fogyasztóvédelmi szervezet csütörtöki jelentése szerint.

Illusztráció Fotó: archívum
A szöuli központi kerületi bíróságon pénteken nyújtanak be keresetet a BMW ellen 1226 alperes képviseletében egyenként 15 millió von (11,5 ezer euró) kártérítési igénnyel a visszahívási akció miatt elszenvedett anyagi veszteségek és "lelki megterhelés" kompenzálására.

Az idén Dél-Koreában közel negyven BMW típusú autó motorházában keletkezett tűz, személyi sérülés azonban nem történt. A BMW ezt követően 106 ezer autót hívott vissza ellenőrzésre az országban.

A dél-koreai hatóságok vizsgálatot indítottak a tűzesetek okának megállapítására.

A BMW szerint a tűzesetek legvalószínűbb oka a kipufogógáz nitrogén-oxid tartalmának a csökkentését végző kipufogógáz-visszavezető (exhaust gas recirculation, EGR) berendezés meghibásodásában keresendő.

A dél-koreai rendőrség csütörtökön házkutatást tartott a BMW helyi leányvállalata, a BMW Korea hivatali központjában Szöulban annak megállapítására, hogy az autógyár tudatában volt-e a meghibásodásnak és igyekezett-e eltussolni azt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS