2022. február 17., 12:46

Egyetemi sztrájk: tiltakoznak a felsőoktatási törvény módosítása ellen

Nem lesz tanítás hétfőn több felsőoktatási intézményben. Ezúttal azonban nem a koronavírus miatti korlátozások okán: a Felsőoktatási Tanács így kíván tiltakozni a felsőoktatási törvény tervezett módosítása ellen. 

A Felsőoktatási Tanácsa (RVŠ) felszólította a felsőoktatási intézményeket, február 21-én egy napra szimbolikusan függesszék fel az oktatást
A Felsőoktatási Tanácsa (RVŠ) felszólította a felsőoktatási intézményeket, február 21-én egy napra szimbolikusan függesszék fel az oktatást
Fotó: TASR

A Felsőoktatási Tanács (RVŠ) felszólította a felsőoktatási intézményeket, február 21-én egy napra szimbolikusan függesszék fel az oktatást.

Az egyetemisták fontolgatják azt is, hogy a törvénymódosítás parlamenti vitája során az épület előtt tiltakozzanak.

A Szlovák Műszaki Egyetem rektora, Oliver Moravčík hétfőre rektori szünetet rendelt el. "Az STU ezzel a lépéssel kíván csatlakozni az RVŠ felhívásához, mivel a felsőoktatási törvény módosításának előkészítése során az egyetemek hozzászólásait nem vették figyelembe" – mondta a rektor.

A tiltakozáshoz csatlakozott a Comenius Egyetem, a Pozsonyi Közgazdasági Egyetem néhány kara, a Bél Mátyás Egyetem Jogi Kara, a Comenius Egyetem Jessenius Orvosi Kara Turócszentmártonban, a Trencséni Alexander Dubček Egyetem néhány kara, a Színház- és Filmművészeti Egyetem. A tiltakozó felsőoktatási intézmények listája folyamatosan bővül. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.