2021. szeptember 2., 10:01

Pótmaszkot is csomagoljunk az iskolatáskába!

Ma ismét becsengetnek az ország valamennyi alap- és középiskolájában. A Közegészségügyi Hivatal arra figyelmeztet, hogy a tanulóknak egy pótmaszkot is kell biztosítani, nem elég az, amit az arcukon viselnek. Az lehet egyszer használatos sebészmaszk, vagy textilből készült. Ez utóbbit kimosva (esetleg kifőzve) és kivasalva egy mikrotén zacskóba kell belerakni.

Ezen kívül egy üres mikrotén zacskót is bele kell rakni az iskolatáskába, ahová a gyermek az átnedvesedett maszkot beleteheti.

Ezt a hazatérés után a szemétkukába kell dobni, mint kommunális hulladékot. A textilmaszkot legalább 60 fokos hőmérsékleten kell kimosni, esetleg kifőzni és szárazon kivasalni.

A Közegészségügyi Hivatal figyelmeztet arra is, hogy a maszkhoz hordás közben csak a lehető legritkább esetben nyúljunk hozzá. Ha viselés közben átnedvesedett, vagy megsérült, cseréljük ki. Az egyszer használatos többször nem használható! A maszk eltávolítása után szappannal mossunk kezet, vagy fertőtlenítsük.

A helyes kézmosásra és a maszkkal való manipulációra a szülőnek kell megtanítania gyermekét, annak érdekében, hogy saját és környezete egészségét megóvja, mondta a hivatal munkatársa.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.