2022. május 13., 13:03

Mutatjuk, hol volt a legmelegebb tegnap!

Ahogy arról már beszámoltunk, május 12-én, fagyosszentek első napján nem hideg, hanem épp ellenkezőleg meleg, 30 fokos meleg levegő árasztotta el térségünket. Túl vagyunk az első trópusi napon. Három magyarok lakta településen kúszott legmagasabbra a hőmérő higanyszála!

kanikula-viharokkal.jpg
Fotó: MTI

Az imeteo.sk tájékoztat arról, hol volt a legmelegebb.

Május 12-én délután 15.00 órakor a komáromi járásbeli Ógyallán +31,4 °C-ot mértek, itt volt a legmelegebb az egész országban. A másik „trópusi” falunak az Érsekújvári járáshoz tartozó Muzsla bizonyult, ahol 31,2 °C-ot mutatott a hőmérő. A hőséglista harmadik helyezettje a vágsellyei járásábeli Zsigárd lett, +30,7 °C-al.

Mindebből az következik, hogy a legmelegebb régiónak tegnap Délnyugat-Szlovákia számított, de még a Tátrában is szokatlanul magas hőmérsékletet mértek.

A korai kánikulának estefelé aztán viharok vetettek véget, és a pénteki időjárás már borongósan, esősen alakult sok helyütt, a hőmérséklet nagyjából 10 fokot zuhant. A péntek délelőtti órákban 20 fok közelében alakult.

Ami pedig a közeljövő kilátásait illeti, nem jó hír a mezőgazdászoknak, hogy ismét melegszik levegő, az aranyat érő májusi esőkre pedig még várni kell.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.