2020. november 16., 17:17

Koronavírusos Böjte Csaba

Igazoltan koronavírussal fertőzött Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A népszerű lelki atyánál hétfőn diagnosztizálták a fertőzést.

Fotó: Facebook

Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője már vasárnap jelezte Facebook oldalán, hogy nem érzi jól magát, sokat köhécsel, pusztító fáradtság gyötri. A koronavírus gyanúja miatt vasárnap folyamán már nyilvános szentmisét sem celebrált, mint jelezte, hétfőn tudják őt fogadni a tesztelésen. November 16-án, a törletvétel után bebizonyosodott, hogy a világszerte népszerű szerzetes, a dévai árvák atyja Covid-19 fertőzött. Böjte Csaba betegségének hírét a közösségi hálón is közzétette.

Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nem csak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik! Ezt a csetepatét én úgy érzékelem, hogy sokat köhécselek, fáradtabb vagyok és főleg nem mehetek az emberek közé, nem tarthatok szentmisét, valószínű, hogy nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül” – írja a szerzetes.

Böjte Csaba megkérte kollégáit, hogy egy 2016-ban készített – az áldott békéről szóló elmélkedéssorozatot adják közre esténként 18.00 órától online térben, így a hívek nem maradnak imádság és igehirdetés nélkül. és ígérem.

„Ha Isten segít újból elkezdjük a közös élő imádkozást is! Addig imádkozzunk, - ahogy lehet, külön-külön - hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban! Imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra a béke ünnepére készülünk, teremtünk békét magunkban és világunkban!” – biztatja a híveket Böjte Csaba.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.