2024. február 27., 15:29

Érkezik az okosgyűrű, de mire számíthatunk?

A dél-koreai Samsung cég hamarosan piacra dobhatja első intelligens gyűrűit, melynek bemutatójára a közelgő barcelonai Mobil Világkongresszuson kerülhet sor. 

Samsung
Fotó: X-reprofotó

A Bloomberg ügynökség tájékoztatása szerint a terméket már januárban is hirdették, mikor a Samsung piacra dobra legújabb Galaxy S24-es mobilkészülékeit. Arra lehet számítani, hogy a legújabb Galaxy Watch 6 okosórákkal együtt az intelligens gyűrűket is még ebben az évben piacra dobhatják.

A Samsung cég igazgatója, Hon Pak arról tájékoztatott, hogy az órával együtt hordva az okosgyűrűvél részletesen fel tudjuk mérni az egészségi állapotunkat.

A gyűrű mérni tudja többek között a pulzust, a légzésfrekvenciát, illetve az adott személy általános egészségi állapotot. A társaság továbbá azt is tervezi, hogy az okostelefonokhoz hasonlóan a gyűrűvel is lehessen érintésmentesen fizetni.

Egy egész csapatunk van, aki ezen a fejlesztésen dolgozik. A készülékbe az egészségügyi funkciók mellett más alkalmazásokat is be szeretnénk táplálni"

- mondta a vállalat igazgatója. 

Egy másik újítást is tartogathat a közeljövő, az Apple cég már pár éve dolgozik a vércukorszintet mérő szenzor kifejlesztésén, és most a Samsung vállalat is ezt tervezi. A szenzor kifejlesztésével az adott személynek nem kellene megszúrnia magát. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.