2023. június 16., 10:01

Elhalasztotta a járvány idején a járulékfizetést? Június végéig pótolnia kell!

A Szociális Biztosító figyelmezteti azokat az egyéni vállalkozókat (SZČO) és munkáltatókat, akik a járvány idején kérték a 2021. februári biztosítási díjak halasztását, hogy közeledik azok befizetésének esedékessége. A fizetési határidő 2023. június 30-án jár le.

Szociális biztosító
Fotó: dunaszerdahelyi.sk/Nagy Attila

A 2021. februári naptári hónapra vonatkozó biztosítási díj befizetésekor a 022021-es formanyomtatványon egy adott szimbólumot kell feltüntetni, a befizetést a Szociális Biztosító megfelelő fióktelepének számlaszámára kell teljesíteni, használva a megfelelő  szimbólumot.

Ezzel kapcsolatban a napokban a Szociális Biztosító ismét e-mail üzeneteket küldött az egyéni vállalkozóknak és a munkáltatóknak, amelyben felhívta a figyelmüket a 2021. február havi biztosítási díjak halasztott fizetési kötelezettségére.

Ha az érintettek a halasztott biztosítási díjat nem fizetik meg, a jogszabály alapján a késedelmi napokra kötbér kerül kirovásra, valamint a biztosítót kötelezik az esedékes díj és kötbér összegének behajtására.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.