2023. szeptember 4., 11:09

BMW i7 Protection: Az első elektromos páncélautó - KÉPEKKEL

Két új, úgynevezett védelmi modellt fejlesztett ki a bajor gyár, amelyek az aktuális 7-es sorozat alapjaira épülnek.

bmw
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: BMW

Lényegében klasszikus páncélozott, golyóálló üveggel és egyéb hatékony utasvédelmi kellékekkel ellátott járművekről van szó, amelyeknél a világon most elsőként használtak tisztán elektromos meghajtást is.

Ezt a – BMW i7 Protection típusjelű – verziót két villanymotor hajtja, 400 kW (544 LE) összteljesítménnyel és 745 Nm-es csúcsnyomatékkal. A százas sprint még a hatalmas tömeg ellenére is mindössze 9 másodperc, a végsebességet pedig 160 km/ó-nál szabályozza le az elektronika.
bmw
Fotó:  BMW

A család másik tagja a BMW 7 Protection nevű benzinmotoros változat, amelynek erőforrása lágy hibrid technikával kiegészített 4,4 literes, V8-as aggregát, 390 kW (530 LE) teljesítménnyel és 750 Nm-es nyomatékkal. A százas sprint itt 6,6 másodperc, a végsebesség 210 km/óra. Az autók minden képzeletet felülmúló luxusszereltségéből pedig csak egyetlen ízelítő: 1265 W teljesítményű Bowers&Wilkins hifi, 28 hangszóróval…

Mindkét modell a szeptember 5-én kezdődő müncheni autószalonon mutatkozik be, az első példányokat idén decemberében vehetik át a megrendelők.

3
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.