2022. május 18., 14:03

Apránként visszautalná a pénzt a japán férfi, aki tévedésből egy egész város covidsegélyét megkapta

Apránként visszafizetné a pénzt a japán férfi, akinek tévedésből egy város összes rászorulójának covidsegélyét átutalták. A férfi a pénzt rögtön elkaszinózta.

pénz
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Jamagucsi prefektúrában, Abu városban egyetlen személynek utalták azt a családonként 100 ezer jent, együttesen 46,3 millió jent,

amelyet 463 szerény jövedelmű háztartás megsegítésére szántak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Egy, az ügyet jól ismerő személy szerdán azt tudatta a nyilvánossággal, hogy a kedvezményezett,

egy 24 éves férfi, akinek nevét nem közölték, hajlandó visszafizetni a tévedésből kapott pénzt, de csak kis részletekben tudja megtenni, mert a hatalmas összeget sietve eljátszotta online szerencsejátékokon.

A forrás szerint az illető már sajnálja, hogy elköltötte a teljes összeget.
Az illető ügyvédje hétfőn még azt mondta, hogy szerinte a férfi aligha lesz képes visszaadni a pénzt.

Miután a férfi többszöri felszólítás ellenére sem utalta vissza a törvénytelenül eltett pénzt,

a város önkormányzata beperelte, követelve a kár és a perköltségek megtérítését, emellett bűnvádi feljelentést is terveznek ellene.

Hanada Norihiko polgármester meglepetését fejezte ki, hogy

a fiatalember már elkaszinózta a pénzt, és a pénzügyi tranzakciók vizsgálatát követeli, hogy kiderüljön, valóban elúszott-e a város szegényeinek szánt segély.

A polgármester most örömét fejezte ki, hogy változott a figyelmetlenségből gazdaggá tett férfi hozzáállása, de - mint mondta - a feljelentést nem vonják vissza, és reméli, hogy a felperes a bíróság előtt elmondja az igazságot. A polgármester azt mondta, hogy megbocsáthatatlan, ha tényleg elkaszinózta a segélyeket.

Az önkormányzat egy figyelmetlen alkalmazottja tévedésből a segélyezettek névsorának elején szereplő személy nevére utalta át egy banknak április 6-án a teljes összeget, amely két nappal később már meg is jelent a fiatal férfi számláján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.