2024. január 10., 15:03

2023-ban rekordot döntött a Szlovák Nemzeti Színház látogatottsága

A Szlovák Nemzeti Színháznak (SND) a tavalyi évben 275 ezer látogatója volt, ami az elmúlt 15 évet figyelmbe véve rekordnak számít. 

pozsony SND

A színházban összesen 660 előadásra került sor, az év végén ötmillió eurós forgalmat könyvelhettek el.

A 2008 és 2023 közötti időszakban, amikor az idény nagy részében két épületben rendezték az előadásokat, az évi átlagos látogatottság elérte a 253 ezer nézőt. Ebbe a kimutatásba nem számítottuk bele a koronavírus időszakát"

- jegyezte meg Jana Alexová, az SND képviseletében.

A színházban az elmúlt évben 14 premiert mutattak be, emellett számos egyedi projekttel is előálltak, mint a Színházak Éjszakája vagy Szombatok a Színházban, illetve az érdeklődőknek betekintést engedtek az SND történelmi épületébe.

Az év vége felé újfent elindították a Színház minden gyermeknek név alatt futó jótékonysági projektet, melynek keretein belül közel 300, többségében hátrányos helyzetű családból származó gyereknek nyílt lehetősége részt venni színházi előadáson.

2024-re az SND számos érdekes programmal és előadással várja a nézőket, egyik ilyen a januári Színházak Éjszakája, melyen Ľubica Čekovská által rendezett Impresario Dotcom operáját fogják bemutatni. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.