2024. február 20., 19:04

Dicsőítés, játék, közös ima a Vágmentifin

Játszottak, okultak és együtt dicsőítették a vágmenti református gyülekezetek fiataljai az Urat a Vágmentifi harmadik ifjúsági alkalmán a zsigárdi református gyülekezet otthonában. Az újonnan létrehozott Vágmentifi célja a Krisztus központú alkalmak szervezése a Vágmentén élő fiatalok számára és a közösségépítés.

Vágmentifi
Galéria
+3 kép a galériában
A Vágmentifi áldott harmadik alkalmán is erősödött a felvidéki református ifjú közösség
Fotó: Vágmentifi Facebook oldala

A Vágmentifi alkalmak megálmodója Tóth Krisztián, a zsigárdi református gyülekezet fiatal lelkésze boldogan újságolja, hogy több mint harminc fiatal vesz már részt a közös alkalmakon. Az első Vágmentifit Gútán szervezték meg még tavaly ősszel, néptáncos szórakozással egybekötve, a másodiknak decemberben Deáki adott otthont, a harmadik találkozóra Zsigárdon került sor.

Közel két évvel ezelőtt ajánlottam a Vágmentén élő lelkészkollégáknak, hogy hetente jöjjünk össze egy kötetlen találkozóra, ilyenkor egymás segítségével sikerül ventilálni, beszélgetünk, megerősítjük egymást. Felvetődött a gondolat, hogy meg kellene erősíteni gyülekezetenként az ifjakkal való munkát is, hogy ne „lekonfirmáljanak”, és aztán többet ne lássuk őket a templomainkban és gyülekezeteinkben, hanem aktív tagjai maradjanak a közösségnek. Ebből a célből hoztuk létre a Vágmentifit, sőt már saját zenekarunk is van” 

- magyarázta lelkesen a fiatal lelkész.

Vágmentifi
A Vágmentifi áldott harmadik alkalmán is erősödött a felvidéki református ifjú közösség
Fotó:  Vágmentifi Facebook oldala

A Vágmentifi alkalmain közös dicsőítésre, imádságra, igehirdetésre, de szórakozásra is sor kerül, aktívan bevetik az élménypedagógia eszközeit. Az alkalmakat a vágmenti lelkipásztorok közösen szervezik és vezénylik le.

A zsigárdi alkalom fő témája a böjt volt, előadóként Nt. Langschadl István lelkészt köszöntötték, aki áhítatot is tartott, majd farsangi jelmezekkel személltette a fő bűnöket és interaktív programot tartott a gyerekeknek.

A Vágmentifi alkalmak fő célcsoportja a 15-20 év közötti korosztály, de természetesen senkit nem utasítanak vissza.

A fiatalabbaknak is nagyon örülnek, hiszen az aktív gyerekekből lehetnek később az aktív közösségi tagok. Az alkalmakkal járó költségeket, vendéglátást többnyire agapé formájában a fogadó gyülekezet állja és biztosítja.

„Gyakorlatilag azért hoztuk létre a Vágmentifit, hogy a fiataljainknak legyen találkozóhelyük, legyen alkalmuk közösségben megélni a hitüket. Most is volt záróimádság, nagyon jókat imádkoztak ezek az ifjak” – jegyzi meg Tóth Krisztián.

Március 23-án Vágfarkasdon, április 27-én Negyeden tartanak Vágmentifit, majd június közepén a Zobor hegyre vagy a darázsi kstemplomhoz készülnek elzarándokolni az ifisek. A szeptemberi hónapra pedig református ifjúsági bált is terveznek.  
Vágmentifi
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.