2020. május 5., 12:48

Böjte Csaba Esterházy János boldoggá avatásáért mond szentmisét

Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes mutat be élő közvetítésben szentmisét Déváról az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont hagyományos első szerdai szentmiséje alkalmából május 6-án. A szentmisét Isten szolgája Esterházy János boldoggá avatásáért és a közép-európai nemzetek megbékéléséért ajánlják fel.

archív felvétel, Böjte Csaba szentmiséje az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontban 2018 nyarán
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szeretettel hív mindenkit az Isten szolgája Esterházy János boldoggá avatásáért és a közép-európai nemzetek megbékéléséért felajánlott következő első szerdai „on-line” szentmisére, melybe a magnificat.ro honlapon, az „Élő szentmise közvetítés”-re kattintva kapcsolódhatnak be a résztvevők.

Magyar idő szerint délután 16:30-tól virtuális zarándoklatot lehet tenni az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpontba, majd 17.00-kor kezdődik a Böjte Csaba ferences szerzetes atya által celebrált szentmise élő közvetítésben Déváról.

A Dévára kihelyezett fogadalmi szentmise legfőbb küldetése, hogy az Isten szolgája Esterházy János boldoggá avatásáért mondott szentmisében a nemzeti összetartozás jegyében imában egyesüljünk erdélyi és kárpát-medencei testvéreinkkel. Vértanúink és szentjeink közbenjárását kérve együtt könyörögjünk nemzetünk, Európa és a világ jövőjéért. A Jézus nyomában lépő Esterházy János példáját követve merjük hitünket védelmezve, a Szentlélek sugallatát befogadva teljes megbocsájtásban ráhagyatkozni az Atya akaratára

– tudatja a zarándokközpont vezetősége.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.