2023. december 5., 15:02

Szili Katalin: Akik ma a hazát kiszolgáltatják, ugyanazok, akik 2004. december 5-én megosztották a nemzetet

Akik ma a hazát kiszolgáltatják, ugyanazok, vagy azok örökösei, akik 2004. december 5-én megosztották a nemzetet - közölte a miniszterelnöki főtanácsadó kedden az MTI-vel.

Szili Katalin
Fotó: MTI/Kiss Gábor
Minden év december 5-én az a 2004-es szégyenteljes nap villan fel újra és újra, amikor az akkori politikai uralkodó osztály (baloldalinak nem nevezném) megtagadta, hogy elszakított nemzettársaink hozzánk is tartozhassanak. Meg lehet-e ezt bocsátani? Voltunk néhányan, akik tiltakoztunk e védhetetlen álláspont ellen. De a neoliberális gőg már akkor is mindent megtett azért, hogy a gyűlölet magvát elültetve, a végletekig élezze az ellentétet magyar és magyar között

- írta Szili Katalin.

Hozzátette:

ma már világosan látható, hogy a világrendszer változása során miként értékelődik fel a nemzeti érdekek képviselete, és milyen fontos szuverenitásunk védelme.

Az unió jelenlegi vezetése azonban földrészünket az USA vazallusává, polgárait pedig kiszolgáltatottá teszi, s ezzel megtagadja a jobb európai jövőt építő alapítók álmát - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy amit most az uniós vezetők és bürokraták képviselnek, az nem lehet Európa jövője!

Ahogyan a ma még kisebbségnek látszó nemzeti elképzeléseket elnyomják, az érinti nemzetünk sorsát, jövőjét is! Közös jövőnket tehát mindenképpen meg kell védeni!

- hangsúlyozta.

Úgy folytatta, hogy az elmúlt 13 esztendő nemzetpolitikai lépései erősítik az összetartozást:

a 2010-ben született jogszabályok, a magyar-magyar párbeszéd intézményeinek helyreállítása gyógyítja ugyan a 19 éve kapott sebet, de a sebhely örökre emlékeztet az árulásra.

A főtanácsadó szerint a mostani ellenzék túlnyomó többsége a mai napig "egy gyékényen árul" a nemzettagadók figuráival; politikájuk középpontjában ma nem külhoni közösségeink megtagadása, hanem a haza kiárusítása áll.
Ez sem kevésbé veszélyes, ők sem mások, mint a 2004-es neoliberális gőg örökösei - emelte ki Szili Katalin.

Ez a szomorú nap a szégyenteljes népszavazásra emlékeztet, és cselekvésre késztet. Ellenállásunkat itt és most a nemzeti konzultációban való részvétellel tudjuk a leghatározottabban kifejezni!

- fogalmazott.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.