Magyarország soha nem volt olyan népszerű a turistáknak, mint 2019-ben

hirek.sk | MTI 2019. szeptember 07., 11:18

Elégedettek a húzóágazatnak számító turizmus szolgáltatói az idei nyár mérlegével, amikor újabb csúcsokat ért el a külföldi turisták érdeklődése Magyarország iránt, a szeszélyes nyári időjárás ellenére pedig a belföldi turizmusban is bővülést mértek az ország valamennyi régiójában - írta a Magyar Nemzet.

Idegenforgalom szempontjából továbbra is Budapest és a Balaton-vidék a legnépszerűbb Fotó: ma7
A lapban  megjelent körkép szerint a múlt évvel összevetve sokkal több kisgyermekes család, baráti társaság és nyugdíjas vendég fordult meg a szállodáktól a kempingekig a vízpartok, a fürdők és strandok környékén, valamint a turisztikailag vonzó térségekben.

Noha a végleges vendégforgalmi adatokat még nem ismerjük a nyári hónapokról, az már látható, hogy rendkívül erős szezont zárt a magyar turizmus - közölte a Magyar Nemzettel Guller Zoltán.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kiemelte, hogy magas vendégszámot könyvelhettek el a szálláshelyek, s a vízparti üdülőkörzetek mellett az ismertebb turisztikai térségek képviselői is nagy szezonális látogatottságról számoltak be.

Az augusztus évek óta a legerősebb turisztikai hónap a Balatonnál és a kiemelt úti célok esetében, szerencse kellett ahhoz, hogy a nyár utolsó hónapjában valaki még szabad szobát találjon. Tele voltak a szálláshelyek, a fürdők, az éttermek, a strandok, és számos rendezvény, sportesemény fűtötte az egész nyári szezont - mondta Guller Zoltán.

Azt is mondta, hogy az a céljuk, hogy új szezonokat is nyissanak, vagyis ösztönözzék a belföldi utazókat Magyarország őszi arcának felfedezésére. A turizmusban, amely a nemzetgazdaság húzóágazata, az uniós átlagot meghaladó, tízszázalékos növekedés várható az év végéig.

0 HOZZÁSZÓLÁS