Kínába utazik Orbán Viktor

Hírek.sk , hirek.sk | MTI 2018. november 04., 13:07

A sanghaji expóra látogat el Orbán Viktor és egy magyar delegáció. A kiállításon több kiemelt pavilont is megtekintenek a vendégek, a tervek szerint a magyar kormányfő kétoldalú megbeszélést is folytat a kínai elnökkel, Hszi Csin-pinggel. Orbán Viktor emellett a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel is tárgyal.

Orbán Viktor és Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke (2014-ben) Fotó: MTI
Orbán Viktor miniszterelnök Kínába utazik anovember 5-én Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) eseményeire.

Orbán Viktor hétfőn felszólal az Expo helyszínén zajló nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat - mondta Havasi Bertalan.

A nap folyamán a magyar kormányfő a tervek szerint kétoldalú megbeszélést is folytat a kínai elnökkel.

A sanghaji expóra utazó magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter is.

A Kínai Nemzetközi Import Expót (CIIE) több mint 130 ország és térség, köztük Magyarország részvételével rendezik meg, a november 10-éig tartó eseményen mintegy 2800 cég állít ki, 12 ország, köztük Magyarország lesz az expo díszvendége. A sanghaji expo rendezői azzal számolnak, hogy több mint 80 ezer kínai és külföldi cég vesz részt vásárlóként a kiállításon.Az expo külföldi díszvendégei Magyarország mellett Brazília, Kanada, Egyiptom, Németország, Indonézia, Mexikó, Pakisztán, Oroszország, Dél-Afrika, Vietnam és Nagy-Britannia.

A 24 millió lakosú Sanghajban 300 ezer látogatóra számítanak az expo szervezői.

0 HOZZÁSZÓLÁS