Vasárnap Robert Fico az egyik hírtévében is elismételte a múlt heti kijelentéseit

hirek.sk | TASR 2019. február 24., 13:13

Robert Fico, a Smer-SD elnöke volt a vendége a TA3 televízió A politikában című műsorának. Megismételte, hogy nem ismeri Antonino Vadalát, sosem beszélte vele telefonon.

Fotó: TASR

„Vadala urat nem ismerem” - jelentette ki Fico. A hír, miszerint telefonon tárgyalt az olasz úrral, nem igaz. A televíziós műsorban azt is elmondta, hogy sem a szlovák külügyminiszter, sem pedig Szlovákia olaszországi nagykövetsége szerint nincs olyan hanganyag, amelyen Robert Fico és Antonino Vadala hangja lenne.

A volt kormányfő ezúttal is visszautasította azokat a vádakat, amelyek a Smer pártot bármiképpen összekötik Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával. A kettős gyilkosságot elítéli, és reméli, hogy megbűnhődnek a gyilkosok és a gyilkosság megrendelője is.

Egyúttal kiállt azok mellett, akik annak idején a kormányhivatalban dolgoztak, és az olaszországi maffiával kapcsolatba hozták őket. Szerinte a kényszerűen távozók közül senki sem követett el bűncselekményt.

R. Fico: A calabriai ügyészség nem tud a telefonbeszélgetésemről Vadalával
Pénteki sajtótájékoztatóján jelentette ki a Smer-SD elnöke, aki bocsánatkérést vár a médiától.
Az államfőt is kritizálta

Fico újfent kritizálta Andrej Kiska államfőt, akit adócsalónak és hazugnak titulált. Elutasította Kiska azon vádjait, melyek szerint kormányfőként befolyásolta volna a rendőrség és az ügyészség munkáját a KTAG cég ügyvezető igazgatója elleni büntetőeljárás során.

Az államfő azon kijelentéseit is hazugságnak tartja, hogy megzsarolta volna Kiskát: ha kinevezi őt az alkotmánybíróság elnökének, akkor befejezi az ellene folytatott háborút.

Tandem

A műsorban szóba került Robert Fico és Peter Pellegrini munkakapcsolata is. Az exkormányfő szerint

„Peter Pellgrini egy dolgos ember, akivel kitűnő a munkakapcsolatunk, tökéletesen működik a Pellegrini-Fico páros, és ez sokakat zavar”.

Azokat a híreszteléseket, amelyek szerint rossz köztük a viszony, szintén hazugságnak nevezte Robert Fico. „A Fico-Pellegrini/Pellegrini-Fico tandem működik” – mondta a Smer-SD elnöke.

0 HOZZÁSZÓLÁS