Teherautóról leeső jégdarab sebesített meg egy férfit

hirek.sk | TASR 2019. január 10., 14:14

Egy teherautóról leváló jégdarab okozott sérüléseket a szembejövő gépjármű vezetőjének, akit emiatt kórházba kellett szállítani – tájékoztat a rendőrség a közösségi oldalán.

Fotó: TASR / KR PZ

„Somorja és Dénesdtorcsmisérd között, egyelőre ismeretlen teherautó-sofőr okozott balesetet azzal, hogy nem tartotta be a közlekedési előírásokat. A férfi nem távolította el a jégdarabokat a teherautó hátsó részéről, aminek következtében a jégdarab levált az autóról és ráesett a szembejövő pozsonyi rendszámú Škoda Octavia típusú személygépjármű szélvédőjére. A jég betörte a szélvédőt, olyan sérüléseket okozva ezzel a személygépjármű 54 éves vezetőjének, amelyek következtében kórházba kellett szállítani" – írta a rendőrség.

A szenci járási közlekedési felügyelőség megbízott munkatársa testi sértés vétsége miatt indított büntetőeljárást.

A gépjárművezetők kötelesek eltávolítani a járműről, illetve a félpótkocsiról a ráfagyott havat és jeget, amely a vezetés közben leválhat róla. „A téli időszakra vonatkozó közlekedési előírások be nem tartása más vezetők életét és egészségét is veszélyeztetheti" – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS