A Smer cáfolja: Robert Fico volt kormányfő ismét kórházba kerülhetett

hirek.sk | TASR 2019. március 13., 13:13

Robert Fico, a Smer-SD elnökének és volt kormányfőnek a TASR információi szerint ismét egészségügyi problémái vannak. Egy speciális egészségügyi intézményben ápolják őt Pozsonyban. Ezt két, egymástól független forrás is megerősítette a TASR hírügynökségnek. Állítólag a pártelnök egészségügyi problémái miatt mondták le a koalíciós tanács szerdai ülését is.

Archív felvétel Fotó: TASR
FRISSÍTÉS:
Robert Fico volt kormányfő nem feküdt be a pozsonyi Szív- és Érrendszeri Betegségek Nemzeti Intézetébe (NÚSCH). Ezt Soňa Valášiková, az intézet szóvivője erősítette meg a TASR hírügynökségnek szerdán.
A Smer-SD cáfolta az információt. Ján Mažgút, a párt szóvivője szerint a koalíciós tanács ülését a partnerek megegyezése alapján mondták le. „Az elnök úr ezekben a pillanatokban is a Smer-SD pártközpontjában tartózkodik” – tette hozzá Mažgút.

A Smer-SD nem erősítette meg az információt. Ján Mažgút, a párt szóvivője szerint a koalíciós tanács ülését a partnerek megegyezése alapján mondták le. A tanács Peter Pellegrini kormányfő tájékoztatása szerint jövő héten ül össze.

A Smer-SD, az SNS és a Most-Híd elnökei az Amerikai Egyesült Államokkal kötött védelmi együttműködési megállapodás keretében nyújtandó anyagi támogatásról, az adózást módosító javaslatokról, illetve az alkotmánybíró-jelöltek választásáról tárgyaltak volna. Nyitott kérdés Peter Kažimír pénzügyminiszter utódjának személye is, aki távozik a tárcától, és a Szlovák Nemzeti Bank igazgatója lesz.

Fico volt kormányfő 2016 tavaszán szívműtéten esett át a pozsonyi Szív- és Érrendszeri Betegségek Nemzeti Intézetében (NÚSCH). Eddig nem közölték hivatalosan, hogy milyen beavatkozásról volt szó.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS