Robert Fico: Keresem a megfelelő lakhelyet, eljön a pillanat, amikor elköltözöm

hirek.sk | TASR 2018. október 12., 14:23

Robert Fico, a Smer-SD koalíciós párt elnöke és volt miniszterelnök továbbra is keresi a megfelelő lakhelyet, és eljön az a pillanat, amikor elköltözik.

Egyik napról a másikra azonban nem lehet felépíteni, vagy megvásárolni egy házat. Ezt pénteken jelentette ki egy újságírói kérdésre válaszolva, amely azt firtatta, hogy mikor költözik el a Bonaparte lakókomplexumból, amely az adócsalással gyanúsított vállalkozó, Ladislav Bašternák tulajdonában van.

„Önök tudják, milyen körülmények között béreltem ki a lakást ebben a komplexumban, akkor még senki sem sejtette, hogyan alakulnak a dolgok. Ha eszerint ítélnénk meg a helyzetet, a Bonaparte lakókomplexumból mindenkinek el kellene költöznie, például az ott lakó diplomatáknak is. Én magam vettem bérbe a lakást, magam is fizetem. Továbbra is fizetem, a lakás komoly szerepet tölt be, külföldi látogatókat láttam ott vendégül” – fejtette ki Fico.

Arra az újságírói megjegyzésre, hogy az új lakhelyet már két éve keresi, Fico azt válaszolta, hogy egyedül ő fog dönteni arról, hol fog lakni.

„Hagyjanak békén, semmit sem követtem el. Bérbe vettem egy lakást, kereskedelmi árat fizetek érte. Nem tudom, miért téma ez. Mondja meg, hol sértettem törvényt, mit loptam el? Amikor kibéreltem, semmilyen akadályozó tényező nem merült fel. Államférfiak jártak oda, a lakás megfelelt a célnak és a szükségleteimnek”- tette hozzá.

0 HOZZÁSZÓLÁS