Robert Fico is tagadja, hogy többször találkozott volna Marian K.-val

hirek.sk | TASR 2019. augusztus 15., 16:46

A médiában megjelent, Marian K. és Alena Zs. közti kommunikációban szereplő, állítólagos többszöri találkozóm Marian K.-val sosem történt meg. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke.

Fotó: TASR

Fico elismeri, hogy Marian K.-t több társasági eseményen látta, mivel társadalmilag nagyon aktív ember volt. „Azonban soha nem találkoztam Marian K.-val a DenníkN által leírt helyzetben” - mondta a Smer-SD vezetője, hozzátéve, hogy a politikus nevével gyakran visszaélnek.

Marian K. eddig nem ellenőrzött SMS-kommunikációjával nyilvánosan visszaélnek, a Smer-SD-vel szembeni megszállottság pedig már „dzsiháddá” alakult.

Fico csütörtökön Peter Pellegrini miniszterelnököt és Denisa Saková belügyminisztert is politikai felelősségvállalásra szólította fel. Felhívta továbbá Milan Lučanský országos rendőr-főkapitány és Jaromír Čižnár ügyész figyelmét, hogy tegyenek rendet a bűnüldöző hatóságok soraiban. A volt miniszterelnök azt is várja, hogy összehívják a parlament védelmi bizottságát. Arra lenne kíváncsi ugyanis, hogy a rendészeti hatóságok milyen mértékben állnak politikai nyomás alatt. „A bűnüldöző hatóságoknak a munkájukra és nem a politikai történésekre kell összpontosítaniuk” - mondta.

Rámutatott arra is, hogy amikor a múltban megjelentek bizonyos információk Daniel Lipšic volt belügyminiszter állítólagos kommunikációjáról Alena Zs-vel, vagy néhány ellenzéki politikus kommunikációja az újságírókkal, a média úgy magyarázta, hogy az bizonyára hamisításról van szó. „Amit Marian K. a saját védelmében mond, az hazugság. Amikor a Smer-SD-re vonatkozót mond - és ez abszolút nem ellenőrizhető -, az viszont teljesen igaz” - jelentette ki Fico, aki arra is emlékeztetett, hogy

Marian K. Iveta Radičová kormányzása alatt követett el bűncselekményeket.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS