2019. július 16., 11:40

Pozsony átnevezné a Sznf tér egy részét A bársonyos forradalom terévé

A pozsonyi főpolgármesteri hivatal szeretné átneveztetni a Szlovák nemzeti felkelés terének egy részét A bársonyos forradalom terévé az 1989-es forradalom 30. évfordulója alkalmából. Erről Matúš Vallo főpolgármester írt a közösségi hálón.

SzNF tér Pozsony
Fotó: Facebook / Matúš Vallo

A Sznf tér alsó, Régi Vásárcsarnok előtti részét neveznék át.

Közeleg a bársonyos forradalom 30. évfordulója és szeretnénk valamilyen maradandó dologgal is megünnepelni.

„A leggyakoribb javaslat, hogy valamelyik pozsonyi teret nevezzük át A bársonyos forradalom terévé” - írta Vallo. Az ügyben már megkeresték Pozsony-Óváros polgármesterét, Zuzana Aufrichtovát, a Sznf tér egy részének átnevezését ugyanis mindenekelőtt az óvárosi képviselő-testületnek kell jóváhagynia, majd a kulturális bizottságnak, a műemlékvédelmi bizottságnak, a médiabizottságnak és a városi képviselő-testületnek.

„Ugyanúgy, ahogy nemrég T. G. Masaryk térre kereszteltük a Szlovák Nemzeti Múzeum előtti területet, a '89-es novemberi események is méltók arra, hogy egy tér emlékeztessen a szabadságért és a demokráciáért folytatott harcra, amelyben ma élhetünk” - jegyzete meg Vallo.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.