2019. november 27., 13:37

Pellegrini: Az elnöki vétó megtörésére úgy tekintek, mint egyfajta erőfitogtatásra

Peter Pellegrini kormányfő szerint az, hogy a parlament kedden ismét megszavazta a felmérésekre vonatkozó 50 napos moratóriumot, megtörve ezzel az elnöki vétót, egyfajta erőfitogtatás az elnöki hivatallal szemben.

Anton Hrnko, Robert Fico
Fotó: TASR

A kormányfő a szerdai kormányülést követően kijelentette: meggyőződése, hogy a törvénymódosítás és a valóság között ellentmondás feszül. „Nem gondolom, hogy a mai digitális világban ezek a felmérések így vagy úgy ne jutnának el az emberekhez.”

A digitális világban nem lehet kikényszeríteni egy ilyen törvény betartását

– fűzte hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy az elnöki vétó megtörésében a Smernek az ĽSNS képviselői is segédkeztek, Pellegrini rámutatott, hogy más esetekben Kotlebáék az ellenzékkel közösen szavaztak a kormányjavaslatok ellen. Kategorikusan elutasította, hogy ebből az együttszavazásból egyesek messzemenő következtetéseket vonjanak le, és összeesküvés-elméleteket gyártsanak.

Semmiféle politikai seftelés nincs a háttérben.

„Elutasítom azt az értelmezést, miszerint ez is bizonyítja, hogy a Smer az ĽSNS párttal készül koalícióra lépni. A Smer világosan állást foglalt ebben az ügyben” – hangsúlyozta Pellegrini.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!