Nemzetközi terrorellenes gyakorlat Komáromban - Videóval és képgalériával

hirek.sk | TASR 2018. október 10., 10:54

Hat ország speciális egységeinek több mint 200 katonája kezdte meg szerdán a komáromi erődben az Atlas Common Challenge 2.0 elnevezésű Nemzetközi Terrorellenes Gyakorlatot.

Illusztráció Fotó: archívum
A gyakorlatot a szlovák védelmi tárca szervezte a szlovák Lynx Commando terrorellenes egység irányításával. Az eseményt megtekinti majd Andrej Kiska szlovák államfő, valamint Peter Pellegrini miniszterelnök is.

Az Atlas Common Challenge 2.0 jelenleg a legátfogóbb és legnagyobb ilyen típusú gyakorlat Európában. A gyakorlat keretében Európa különböző helyein párhuzamosan bemutatnak hét lehetséges terrortámadási forgatókönyvet. Összesen 2000 operátor vesz részt a bevetésben különböző helyzetekben és helyszíneken: épületekben, metrón, autóbuszban, hajókon, repülőgépen, emellett vegyi, biológiai és nukleáris fenyegetést is ki kell védeniük.

A komáromi erődben egy képzeletbeli támadást készítettek elő, amikor egy nyilvános rendezvényen túszejtés történik egy beépített területen. A gyakorlat során nemcsak a taktikai módszereket prezentálják, hanem felvonultatják a legkorszerűbb nehéz technikát is: páncélozott járműveket, speciális hidraulikus platókat, helikoptereket stb. vonultatnak fel. Némely speciális járművet először mutatnak be Szlovákiában.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS