Most a híd a legnagyobb probléma Komáromban

hirek.sk | MTI 2018. június 06., 15:03

Bonyolítja a közlekedést Komáromban  felnyitható híd javítása, amely a Szlovákiát Magyarországgal összekötő tranzitútvonal egyik fontos eleme. A csaknem 50 éves híd felújítását június 1-jén kezdte meg a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC).

A kivitelező a versenypályázaton nyertes Strabag s.r.o. társaság. Az útburkolat javítása keretében kicserélik a speciális aszfaltréteget a vas szerelvénnyel együtt.

Az eredeti terv szerint a karbantartási munkálatok nyolc hetet vettek volna igénybe, a város azonban már kérvényezte, hogy a kivitelező igyekezzen minél előbb befejezni a munkát. „Ha az időjárás engedi, a javítással nagyjából egy hónapon belül végezhetnek” – tájékoztatott a város vezetősége. A munkálatok befejezését azért sürgetik, mert az Erzsébet-szigeten keresztül vezető elkerülő útvonalon torlódások nehezítik a közlekedést.

„Az autóbuszok és a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók nem hajthatnak át az Erzsébet-szigeten, az út minősége és szélessége ezt nem engedi. Szerettük volna elérni, hogy legalább a Magyarországon dolgozókat szállító autóbuszok kapjanak kivételt” – áll a város közleményében.

Az Erzsébet-szigeten keresztül vezető elkerülő út használatát a város vezetősége csak valóban indokolt esetben ajánlja. Azt tanácsolják, hogy az autósok Budapestre inkább Párkányon, Győrbe pedig inkább Medvén keresztül kerüljenek.

A gyalogosok, a kerékpárosok és a motorkerékpárosok továbbra is átkelhetnek a hídon, utóbbiaknak azonban tolniuk kell a motorkerékpárt. Az első napok nehézségei után a városi és az állami rendőrség módosította a forgalomirányítást, hogy megakadályozzák az elkerülő útvonal illetéktelen használatát.

A komáromi felnyitható híd lezárása miatt ideiglenesen a Nagy soron, a Komáromi Központi Raktárban folyik a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik által szállított áru vámvizsgálata. Erről Stanislav Pacher, a nyitrai Vámhivatal szóvivője tájékoztatott.

A 3,5 tonnánál könnyebb teherautók által szállított áruk vámellenőrzésére továbbra is a Vámhivatal jelenlegi komáromi székhelyén kerül sor, amely az Erzsébet-szigeten, a Platánfa soron keresztül közelíthető meg.

0 HOZZÁSZÓLÁS