Mégsem újul meg a hoki-vb-ig a pozsonyi Főállomás

hirek.sk | TASR 2019. január 09., 13:07

Ugyan elkezdték a pozsonyi Főállomás felújítását, de azzal a jégkorong-világbajnokságig biztosan nem végeznek - jelentette ki Érsek Árpád, közlekedésügyi miniszter a szerdai kormányülés előtt.

Fotó: TASR

A miniszter korábbi elképzelése szerint az állomás épületét a májusban Pozsonyban rendezendő jégkorong-világbajnokságig szerették volna felújítani. Ma viszont már lehetetlennek nevezte ezt, szerinte a világítás megújításával, a takarítással és az illemhelyiségek felújításával kapcsolatos pályázatok kiírásával érkeznek csak. „Észszerűen kell a helyzetre tekinteni és józan ésszel átgondolni, mivel érkezünk májusig” - jegyezte meg Érsek, aki úgy látja, hogy csak a felújítás első szakasza valósítható meg addig, mely magában foglalja az állomás takarítását is.

A miniszter egyúttal kijelentette, hogy a felújításra szánt 2,8 millió eurónyi összeg rendelkezésre áll, de egyelőre nem szeretne pályázatot hirdetni a felújítási munkálatok elvégzésére, hogy az állomás épületét nem vegye körbe állványzat. „Én úgy gondolom, hogy ha eltávolítják az állomás fémből készült hozzáépített részét, akkor máris egy szép régi épületet láthatunk, amely mindig is ott volt” - mondta Érsek.

Új váróterem várja az utasokat a pozsonyi Főállomáson
A váróterem az állomás történelmi épületében található, az egyik régóta kihasználatlanul álló étterem helyiségében.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS