Új váróterem várja az utasokat a pozsonyi Főállomáson

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 14., 14:40

Péntektől egy új, modern váróterem várja az utasokat a pozsonyi Főállomás épületében. Ezt pénteken nyitották meg hivatalosan, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszternek és Martin Erdössy, a Szlovák Állami Vasutak (ŽSR) vezérigazgatójának a jelenlétében.

Fotó: TASR

A váróterem az állomás történelmi épületében található, az egyik régóta kihasználatlanul álló étterem helyiségében. A felújítás 825 560 euróba került (az adót nem számítva).

A munkálatok nem befolyásolták az állomás működését. „Még sok munka vár ránk. Ha az ilyen szép várótermeknek köszönhetően olyan érzésük lesz az embereknek, hogy egy tiszta állomásra járnak, ahol a szolgáltatások is megfelelőek, akkor nagyobb kedvük lesz vonattal járni. És ez a fontos számunkra” – közölte a közlekedési miniszter.

A kihasználatlan helyiségek felújításával egyben előkészítették a pénztárak helyét is a felújítás második szakaszának az idejére.

Képgalériánk:
Fotó: TASR

Megjavítják az állomás épületének a bejáratát is. A pályázati időszak Érsek szerint már zajlik. „Azt akarjuk, hogy ez még a jégkorong-világbajnokság előtt meglegyen” – állapította meg. Az aluljárót az év végéig újítanák fel. Minden vágányhoz lift is fog tartozni – jelezte a ŽSR vezérigazgatója.

A közlekedésügyi miniszter a Pozsony és Komárom közötti szakasz vasúti közlekedése kapcsán elmondta, hogy szeretné, ha a szakaszon végig két sínpár lenne. „Minimum Dunaszerdahelyig, utána pedig Komáromig. Egyetlen sínpár nem elég, szinte félóránként járnak a vonatok, és tele vannak. Ma is így utaztam” – felelte a TASR kérdésére.

0 HOZZÁSZÓLÁS