Könnyítenének a lévai autósok helyzetén

Kaszmán Zoltán 2019. január 06., 14:41

Léva önkormányzata idén is jelentős befektetéssel próbálja oldani a városban szinte állandóan fennálló kaotikus parkolási helyzetet.

A skatepark helyén ma már autók parkolnak Fotó: www.streetgroup.7x.cz

A testület javaslatára a Rybníky 3, a Rybníky 5 és a Vinohrady nevű lakótelepek közelében összesen 371 darab új parkolóhely létesül(t) – 1,3 millió euró értékben.

Az illetékesek még tavaly februárban hozták meg a döntést, hogy a hármas számú Rybníky lakótelepnél található skateparkot felszámolják; arra hivatkozva, hogy jelentős mértékben megromlott az állaga, s nem felel meg az újabb biztonsági előírásoknak. A gördeszkapálya elemei, a beton virágtartók, a szeméttárolók és a padok eltávolítása után éppen ezen a területen, a Perecká utcában jelölték ki annak a 78 parkolóhelynek a pozícióját, ami az ott található élelmiszerüzlet parkolójával lett összekötve. Az ezzel kapcsolatos munkálatok még tavaly novemberben befejeződtek.

Az új skateparkot a Vinohrady lakótelep szomszédságában hozták létre, amely így a 2018 nyarán átadott mozgáspark részévé vált. A város ezen szegletében élők számára szintén problémát okoz a parkolóhely-találás, főleg az esti órákban. Ezt kívánja orvosolni a 730 ezer euróból kialakítandó parkoló, aminek a kiépítésénél egy új utcát is létrehoznának, hogy tavasztól a Hlboká és a Tatranská utca is össze legyen kötve. Ez két részre osztaná a parkolót; a tervek szerint az egyiken 37, a másikon pedig 74 helyet vehetnének igénybe a közeli bérházak autós lakói.

Képgalériánk:
A Rybníky 5 készülő parkolója Fotó: Kaszmán Zoltán

Az ötös számú Rybníky lakótelep Ľanová utcájában a közeljövőben 553 ezer euróból létrehozandó 182-t is beleszámítva összesen tehát 371 parkolóhellyel gyarapodik a város, közülük 14 a mozgássérültek számára lesz fenntartva.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS