2019. február 12., 13:57

Kassán zajlott ma NAKA akció

A NAKA ma reggeltől Kassán tart házkutatásokat a 112 elnevezésű akció keretében.

Kassa bíróság bombariadó
Fotó: TASR

Az akció során elfogtak egy személyt, 3 lakást és 2 további objektumot ellenőriztek, az ügyben eljáró nyomozó pedig 5 személyt gyanúsított meg rémhírterjesztéssel.

Az elmúlt évek során, 2017-ben és 2018-ban több esetben jelentettek a kassai bíróságokon, egy esetben pedig egy eperjesi bíróságon elhelyezett bombát a 112-es és a 158-as segélyhívó számokra. A rendőrség mindig komolyan veszi ezeket a bejelentéseket, ezekben az esetekben is ellenőrzéseket hajtottak végre a bejelentett helyszíneken. Szerencsére egyetlen esetben sem találtak robbanószerkezetet.

Ma a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség nyomozója az üggyel összefüggésben Maximilián M-et, Václav P-t, Ivan Č-t, Ľudovít B-t és Róbert Č-t több alkalommal elkövetett rémhírterjesztésben való részvétellel gyanúsította meg. A nyomozó a rendőrségi akció során elfogott JUDr. Mgr. Václav P. letartóztatásba vételét is indítványozta. A szintén meggyanúsított Maximilián M. jelenleg más bűnügy miatt börtönbüntetését tölti. Amennyiben a nyomozók gyanúja beigazolódik, az elkövetők háromtól nyolc évig tartó szabadságvesztésre ítélhetők.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.