Fico egyetért Matovičcsal: politikai szervezet a Tisztességes Szlovákiáért

hirek.sk | TASR 2019. július 25., 11:54

Robert Fico, a Smer-SD elnöke, volt kormányfő egyetért Igor Matovičcsal, az OĽaNO elnökével abban, hogy a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom már nem civil kezdeményezés, hanem átalakult politikai szervezetté.

Fotó: TASR
Egyszerűen Truban és Kiska pártjának ifjúsági szervezete

- jelentette ki Fico a szociális hálón közzétett videóüzenetében. A Smer elnöke azt állítja, a tavalyi kettős gyilkosság utáni tüntetéseket azért szervezték, hogy megbuktassák a kormányt és előrehozott parlamenti választás kikényszerítésével az ellenzék kerüljön hatalomra.

Matovič kedden azt mondta, a Tisztességes Szlovákiáért Andrej Kiska alakuló pártjának és a Progresszív Szlovákia-Együtt koalíciónak a politikai szervezete.

„Juraj Šeliga ma már Andrej Kiska jobbkeze, beigazolódott, hogy nem csak úgy véletlenül állították le tavaly a legnagyobb tömegtüntetéseket, amelyek ha folytatódnak, biztosan előrehozott választásra kerül sor. Talán csak arról szólt az egész, hogy Andrej Kiskának még nem volt pártja, és államfőként nem léphetett be a politikába” - jelentette ki az OľaNO elnöke.

Válaszképpen a Tisztességes Szlovákiáért képviselői közölték, mindig is civil kezdeményezésként működtek, és ez így is marad. „Egyetlen egyszer sem szónokolt politikus a mi tüntetéseinken, és külön figyeltünk arra, hogy a szervezeti struktúráink ne kötődjenek egyetlen párthoz sem. Az összes politikussal elutasítottuk az együttműködést. Juraj Šeliga abban a pillanatban kilépett a szervezőbizottságból, amikor bejelentette, hogy politikai pályára akar lépni” - írta állásfoglalásában a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom.

0 HOZZÁSZÓLÁS