Ellenőrizni fogják az útépítés aktuális helyzetét

hirek.sk | TASR 2018. május 30., 16:56

A szlovák kormány háromhavonta tárgyalni fog a gyorsforgalmi utak, autópályák és első osztályú utak építésének aktuális állapotáról.

Fotó: TASR

Június végéig pedig kiírják a versenypályázatot a korponai körgyűrű projektdokumentációjára. Erről szerdán tájékoztatott Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő.

Az utak állapotáról szóló első kormányülésre a nyári szünidő után kerül sor. „Háromhavonta számba vesszük, hogy tartjuk-e a határidőket, amelyek a kihelyezett kormányüléseken elhangzanak. Az utolsó augusztusi héten a kormányülés programja az elszámoltatás lesz. Mindenkinek nagyon komolyan felelnie kell majd azért, ha nem tartja be a határidőket” – mondta a kormányfő.

Szlovákiának Pellegrini elmondása szerint a következő programozási időszakban 11-12 milliárd euró fog a rendelkezésére állni, melynek jelentős részét az infrastruktúrára fordítanák. A jelenlegi kormány sokat vár azoktól a kiegészítő forrásoktól, melyekhez Szlovákia 2021-től fér hozzá.

„Ezen kívül szóba került a jelenlegi uniós támogatások újraelosztása azokkal az operatív programokkal összefüggésben, melyek nem úgy működnek, ahogy elvárnánk” – pontosított a miniszterelnök.

0 HOZZÁSZÓLÁS