Andrea Kalavská találkozik a kassai Pasteur kórház főigazgatójával

hirek.sk | TASR 2019. május 21., 16:08

Andrea Kalavská egészségügyi miniszter találkozik a Louis Pasteur Egyetemi Kórház főigazgatójával Kassán, ahol egy beteg meghalt a helytelenül elvégzett vérátömlesztés után. A keddi kormányülés után tájékoztatott erről a miniszter.

Fotó: TASR

„Kértem, hogy ezt a klinikát fokozottan felügyeljék, az illetékes szervezet igazgatója pedig felkérést kapott, hogy az összes kórházigazgatóval beszéljen a betegek biztonságáról" – tette hozzá a miniszter.

A helytelenül alkalmazott transzfúziót Kalavská az egészségügyi személyzet kudarcának tartja. Úgy véli, a hasonló eseteket a törvény módosításával lehet megelőzni, amelynek értelmében az intézményi vagy járóbeteg-ellátás minden dolgozójára vonatkoznának a betegbiztonsági rendszer előírásai. „Ki kell mondani azonban, hogy ebben az esetben emberi mulasztás történt, amit soha nem lehet 100 százalékosan kiküszöbölni" - hangsúlyozta.

A kórház márciusban megerősítette, hogy a személyzet hibázott. A TASR értesülései szerint egy 51 éves férfiról van szó, akit a II. számú sebészeti klinikán műtöttek meg. Az üggyel rendőrség és az Egészségfelügyeleti Hivatal is foglalkozik.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS