A volt kormányfő most frakcióvezető lett

Hírek.sk 2018. május 09., 10:28

Robert Fico volt kormányfő és a Smer-SD elnöke lett a párt parlamenti farakciójának vezetője. Erről kedden (5. 8.) döntött egyöntetűen a frakció Cseszte  Papiernička településrészében tartott ülésén. Fico Martin Glváč helyét veszi át, aki egyben a parlament alelnöke is.
A parlament legtöbb tagot számláló frakciójának alelnökei Glváč, Miroslav Číž és Tibor Glenda lesznek, Dušan Jarjabek távozik az alelnöki pozícióból.

Fotó: TASR
Fico elmondta: szeretné jobban koordinálni a párt, a frakció és a miniszterek munkáját, ennek érdekében rendszeres találkozókat készül szervezni a képviselők, a miniszterek és az államtitkárok között.

Hozzátette: a cél a kölcsönös segítségnyújtás a frakció és a kormánytagok között.

Az egyik miniszter például előáll egy olyan törvényjavaslattal, amely nem teljesen felel meg a párt elképzeléseinek. Ilyen esetben segítséget és támogatást nyújtunk a miniszternek, hogy a törvények baloldaliabbak és szociáldemokratábbak legyenek” – magyarázta Fico.

A pártelnök hangsúlyozta: azt akarja, hogy a Smer-SD frakciója a vezetése alatt hatékonyabban működjön, hogy baloldalibb legyen és hogy a képviselők aktívabbak legyenek a felszólalások és nyilatkozatok terén. Hozzátette: az ellenzék három-négy sajtótájékoztatója mellett tőlük minőségi információkat fognak kapni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS