A kutyáknak továbbra is tilos belépniük az éttermekbe!

hirek.sk | TASR 2019. február 05., 18:28

A parlament kedden elvetette a közegészségügy védelméről, támogatásáról és fejlesztéséről szóló törvény módosítását, mellyel az SaS képviselői megszüntették volna a kutyákat a közétkeztetési intézményekből kitiltó rendelkezést.

Fotó: dogingtonpost.com

„Azt javasoljuk, hogy az ilyen intézmény üzemeltetőjének álljon jogában eldönteni, hogy beengedi-e a kutyákat a létesítményébe. Emellett javasoljuk azt is, hogy abban az esetben, ha ezt engedélyezik, erről látható helyen, kötelezően tájékoztassák a vendégeket vagy még a létesítménybe való belépés előtt, vagy magában a létesítményben” – áll a módosító javaslatban.

A képviselők emlékeztettek, hogy a jelenleg hatályos jogszabály értelmében az éttermekbe, a kávézókba, a vendéglőkbe és más közétkeztetési intézményekbe tilos állatot bevinni. A szabálysértésért akár 20 000 eurós büntetés is kiszabható.

Kivételt csak az egészségkárosodásban szenvedő személyeket kísérő, speciálisan kiképzett kutyák kaphatnak. Ezek az állatok beléphetnek azokba a helyiségekbe, melyeket étkezésre tartanak fenn. „A közétkeztetési intézmények vendégei és az üzemeltetők is indokolatlan és felesleges korlátozásnak tartják a szóban forgó tilalmat” – olvasható a javaslat szövegében.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS