A képviselőket nem érdekelte a nyugdíjplafonról szóló javaslat

hirek.sk | TASR 2018. június 15., 08:32

A parlamenti képviselőket nem érdekelte a maximális nyugdíjkorhatár alkotmánytörvénybe foglalásáról szóló javaslat, melyet a Smer-SD terjesztett elő. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásra a 33. parlamenti ülés harmadik napjának végén került sor.

Az ülésteremben addigra alig húsz képviselő maradt a 150-ből. A vitában négyen szólaltak fel, így az csak néhány percig tartott.

A Smer-SD azt szeretné, ha a maximális nyugdíjkorhatár 64 év lenne, és hogy mindenki, akinek gyermeke volt, jogosult legyen a maximális nyugdíjkorhatár arányos csökkentésére.

Hogy milyen lesz a törvény végleges változata, egyelőre nem tudni, mivel a Smer-SD-nek az ellenzék támogatására is szüksége van. Az ellenzék egy része elutasítja a javaslatot (SaS), más része pedig további feltételeket szabna (Sme rodina, OĽaNO). A maximális nyugdíjkorhatár meghatározását a Most-Híd koalíciós párt sem támogatja.

A képviselők ma térnek vissza a parlamentbe. Meghallgatják a speciális ügyész és a főügyész jelentését Szlovákia törvényeinek a betartásáról. Ezek után a katasztertörvényről és polgármesteri fizetésekről fognak tárgyalni.

A megtárgyalt javaslatokról azonban csak jövő hét kedden szavaznak.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS