2023. április 25., 07:55

Zsuzsová: Nincsenek bizonyítékai az ügyészségnek a gyilkosságok megrendelésére

Alena Zsuzsová azt állítja, hogy az ügyészség egyetlen olyan bizonyítékot sem mutatott be, ami alátámasztaná, hogy mikor és hogyan rendelték meg Ján Kuciak meggyilkolását és készítették elő az ügyészek likvidálását. Tagadta azt is, hogy Marian Kočner rendelte meg a gyilkosságokat. A vádlott hétfőn tett vallomást a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa előtt.

zsuzsová
Fotó: TASR

„Andruskó Zoltán ellentmondásos vallomását kivéve nincs semmilyen kommunikáció vagy tanúvallomás, ami ezt bizonyítaná" - hangsúlyozta, és hozzátette, hazugságnak tartja Andruskó vallomását. Szerinte arra sincs bizonyíték, hogy Marian Kočner rendelte volna meg valamelyik gyilkosságot. „Ennek ellenére az ügyészség ezt állítja" – jegyezte meg.

Kijelentette továbbá, hogy soha nem fizetett Andruskónak semmilyen gyilkosságért. Megerősítette, hogy 2010 körül ismerkedtek meg. Véleménye szerint a Threema alkalmazásból kiragadott kommunikáció nem volt teljes, és manipulálták. Azt mondta, hogy a hangulatjelek jelentését elmagyarázta.

Kočnerhez hasonlóan ő sem volt hajlandó válaszolni a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészeinek kérdéseire. Ezt azzal indokolta, hogy ezek az ügyészek Daniel Lipšic különleges ügyész beosztottjai, akivel korábban már találkozott.

Zsuzsová azt állítja, az előkészítő eljárás során a bűnüldöző hatóságok megfélemlítésének és sértegetéseinek nyomása alatt, valamint „a sajtó által folytatott elképesztő lincselés" közepette tett tanúvallomást. Hozzátette, hogy pánikbetegségben szenved.

A Speciális Büntetőbíróság szenátusa hétfőn 9 órától csaknem 20 óráig tárgyalta az ügyet. A főtárgyalást három májusi időpontra napolták el. A legközelebbi tárgyalás május 9-én, kedden lesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.