2022. április 20., 07:48

Vége a kötelező maszkhasználatnak? Lengvarský bejelentésre készül

Az egészségügyi tárcavezető a tervek szerint a szerdai kormányülést követően jelenti be a járványi szabályok további enyhítését.

Vladimír Lengvarský
Fotó: TASR

A szerdai kormányülés napirendjén szerepel a járványügyi rendelkezések további enyhítése. Legutóbb a kültéri maszkhasználat szabályait enyhítették, de továbbra is érvényben hagyták a beltéri maszkviselésre vonatkozó előírásokat. Több szomszédos országban, így Magyarországon is, már hetekkel korábban feloldották a koronavírus-járvány elleni védekezésül hozott szabályok többségét.

A szlovákiai szakértők óvtak a túl gyors lazításoktól, tartva a fertőzés terjedésének ismételt felgyorsulásától. Elhangoztak azonban olyan ellenvélemények is, hogy a kötelező maszkhasználat ugyan valóban visszafogja a vírus terjedését, de ősszel az alacsonyabb átfertőződöttségi szint miatt súlyosabb járványhullám kialakulására lehet számítani.

Az utóbbi hetekben folyamatosan javultak a járványmutatók Szlovákiában, csökkent az elvégzett tesztek pozitivitási aránya, a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma 1 300 alá csökkent.

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter a mai kormányülést követően tervezi bejelenteni a járványügyi rendelkezések további enyhítését.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.