2020. november 17., 11:59

Védelmi miniszter: november 17. a tisztességes embereké, nem a szélsőségeseké

November 17., azaz a bársonyos forradalom évfordulója a tisztességes embereké, nem pedig a fasisztáké, a szélsőségeseké, a kommunistáké és végképp nem a maffiózóké. Soha nem is lehet az övék - jelentette ki Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter.

Jaroslav Naď, a honvédelmi tárca első embere.
Fotó: TASR

Ivana Korčok külügyminiszter szerint november 17. kapcsán számos vélemény megfogalmazódhat, egy valami azonban biztos: a bársonyos forradalom évfordulója a jogállamiságra kell, hogy emlékeztessen minket, vagyis arra, hogy senki nem állhat a törvények fellett.

1989 előtt a törvények egy hamis ideológia szolgái volt. Ma a törvények betartása az egyetlen módja, hogyan lehet megőrizni egyéni szabadságunkat. Érvényes az most is, amikor a koronavírus-járvány miatt november 17-ét nem tudjuk úgy megünnepelni, mint minden évben

- fogalmazott a külügyminiszter.

Hozzátette, a bársonyos forradalom üzenete ma is az, hogy nemcsak Szlovákiában, de az Európai Unióban is a jogállamiság alapelvei érvényesüljenek. 

Azoknak az embereknek köszönhetően, akik 1989-ben felléptek a kommunizmus ellen, most egy szabad és demokratikus országban élhetünk. Egy olyan országban, ahol nem probléma kritizálni a kormányt, ahol kifejthetjük szabadon véleményünket, ahol felvállalhatjuk saját értékrendünket és ahol szabad a sajtó

- jelentette ki Jaroslav Naď.

A védelmi miniszter szerint azonban a szabadság a felelősségről is szól. 

Ahogyan mi elvárjuk, hogy jogaink teljesüljenek, úgy tiszteletben kell tartanunk mások jogait is

- mondta a tárcavezető.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.