2024. február 21., 12:20

Változások az Állami Vízgazdálkodási Épitővállalat vezetőségében

Az Állami Vízgazdálkodási Építővállalat vezérigazgatói posztjára Peter Moldát, a Szlovák Vizgazdálkodási Vállalat élére pedig Peter Čádeket nevezte ki Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter. 

Taraba Bős
Fotó: Kormányhivatal

Tomáš Taraba a kinevezéseket szerdán jelenti be hivatalosan. Peter Molda a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat éléről távozik és veszi át az Állami Vízgazdálkodási Építővállalat vezetését. A könyezetvédelmi miniszter Molda kiváló vezetői képességei miatt döntött a kinevezés mellett.

Peter Molda három hónap leforgása alatt anyagilag stabilizálta a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalatot, amely a vízellátásért és több mint 3000 alkalmazottért felelős. Egyúttal nagy lehetőséget látok a két vállalat együttműködésére"

- jegyezte meg Taraba.

A környezetvédelmi miniszter reményei szerint a két vállalat hatékonyan tud majd a jövőben közösen dolgozni, és ki tudják majd használni a a rendelkezésre álló személyzeti és műszaki lehetőségeket. A közös munkának köszönhetően lehetőség nyílna egy projekt megvalósítására, melynek értelmében a Duna medrét megtisztíthatnák a lerakodott üledéktől. 

Peter Molda a Szlovák Műszaki Egyetemen végezte tanulmányait. A menedszeri képességeit a Szlovák Állami Vasutaknál fejlesztette, ahol közel húsz évig dolgozott. 

Peter Čádek a Zólyomi Műszaki Egyetem diplomázott, majd a Szlováák Vízgazdálkodási Vállalat beruházási részlegén kezdett dolgozni. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.