2022. április 29., 13:35

Útban vannak Kotleba súlyzói

Az elítélt szélsőséges Marián Kotleba nemcsak a parlamenti mandátumát veszítette el, hanem a képviselői szálláslehetőségét is.

súlyzó
Fotó: unsplash/Eduardo Cano

A Pozsony tágabb központjában található szálló előtt megjelentek ugyan az ĽSNS logóval ellátott furgonok, Kotleba azonban továbbra sem ürítette ki teljesen a lakást, több súlyzó maradt még ott utána, írja a noviny.sk portál.

Marián Kotlebát a neonáci ideológia iránti szimpátiája miatt ítélte el a bíróság, s mivel szándékos bűncselekményről volt szó, elvesztette a mandátumát. Nemrég például hiába próbált bejutni a parlament épületébe.

Kotleba a mandátum elvesztésével elveszíti a képviselők számára a Miletič utcai piactér közelében található szálláshely használatának lehetőségét is. A Kotleba által használt lakást egy új parlamenti képviselő, az SaS-es Jozef Kanuščák kapta, aki Ondrej Dostál helyére lép be a parlamentbe, ő az igazságügyi minisztérium államtitkára lett.

Kanuščák azonban nem tudott a szolgálati lakásba beköltözni, mert Kotleba máig nem ürítette ki a lakást teljesen, otthagyta például a súlyzóit is. Az SaS a közösségi oldalán kommentálta a helyzetet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.