2021. július 29., 12:47

Üres gesztusok helyett valódi figyelmet a felvidéki magyarságnak!

Továbbra is határozottan elítélünk minden olyan párhuzamot, amely a felvidéki magyarokat például a közelmúltban még háború által sújtott Koszovóhoz vagy Dél-Oszétiához hasonlítja. Hangozzon ez el bárki szájából, reagált MKP a Minority SafePack kisebbségvédelmi csomag kapcsán elhangzott kijelentésekre.

Juraj Krúpa, az OĽaNO képviselője meggondolatlan kijelentései és az OĽaNO frakció további tagjainak véleménye azt bizonyítja, hogy a kormány egységes ez ügyben, és a saját állampolgáraival (és több mint egymillió uniós kisebbségi sorban élő uniós állampolgárral) szemben indított perben továbbra is az Európai Bizottság pártján áll.

Ezt az MKP sajnálattal kénytelen tudatosítani, ahogy azt is, hogy a békülékeny arcukat mutató kormányzati politikusok kijelentései csak üres gesztusok, amiket nem lehet komolyan venni.

Ez a tapasztalat is abban erősít meg minket, hogy szükség van az egységes, csoportos magyar parlamenti érdekképviseletre, amely az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket csírájában fojthatja el, és mindenki számára bebizonyíthatja, hogy a magyarok korrekt, kiszámítható, békés és becsületes partnerek.

Továbbra is bízunk abban, hogy a szlovák kormány hozzáállása ellenére a Minority SafePack kisebbségvédelmi csomag eléri célját, olvasható az MKP állásfoglalásában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.