2022. május 15., 21:01

Szarka Gyula jubileumi koncertet tartott Nádszegen - KÉPGALÉRIA

Május elején töltötte be hatvanadik életévét Szarka Gyula, Kossuth-díjas zenész, a Ghymes együttes társalapítója. A művészt sokan felköszöntötték, de a legnagyobb ajándékot ő maga adta rajongóinak és barátainak, születésnapja alkalmából jubileumi koncerteket tart. A debütálásra hazai pályán, a nádszegi kultúrházban került sor.

Szarka Gyula jubileumi koncert
Médialapozó
Fotó: Horváth Szomolai Andrea
Szarka Gyula jubileumi koncert, Nádszeg

Május 14-én, este hét órától tartott jubileumi koncertet a nádszegi kultúrházban a hatvanadik életévét betöltő művész, Szarka Gyula. A koncerten a családon, a barátokon és a felvidéki közéleti szereplőkön kívül Gyula zenéjének rajongói is megjelentek. Az előadás során rengeteg Petőfi megzenésített vers hangzott el, Szarka Gyulának a Petőfi binárium alkalmából a közeljövőben jelenik meg egy új szólóalbuma. A bordalokon és a helyzetdalokon kívül a Bennünk van a kutyavér című lemezről is felcsendültek dalok, valamint a zenészek körbejárták a magyar gasztronómiai kultúra és a zene ötvözetének minden szegmensét a dalokban, hiszen Gyula nem csak zenélni, hanem főzni és borászkodni is nagyon szeret.

Szarka Gyula jubileumi koncert
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Szarka Gyula jubileumi koncert, Nádszeg

A koncerten két meglepetésvendég is bemutatta tudományát. Pelsőczy László, színművész, a Nemzeti Kamara Színház örökös tagja Petőfi verseket szavalt, ezzel köszöntve Gyulát és szórakoztatva a felvidéki közönséget. Vadkerti Imre dallal köszöntötte régi barátját, akiről elmondta, nagyon nagy szíve van, szerencsés a Felvidék, amiért ilyen zenészt tudhat a magáénak.

Szarka Gyulát a családon, a barátokon és a rajongókon kívül a nádszegi, valamint a királyrévi önkormányzatok polgármesterei, Kacz Éva és Agócs Gergely is köszöntötték. A koncert utáni ünnepi fogadáson Berényi József, Nagyszombat megye első alelnöke is gratulált barátjának, arra biztatván őt, hogy még nagyon sokáig alkosson, énekeljen és jó borokat készítsen.

Szarka Gyula jubileumi koncert
+14 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.