Sulík bocsánatot kért: Félreértés történt, kollégáim félreértettek

Frissítve: 21:32
2021. január 13., 16:54
ma7 | TASR

Richard Sulík gazdasági miniszter azt állítja, félreértés történt, kollégái félreértettek őt: a hétfői kormányülésen nem az országos teszteléssel értett egyet, hanem csupán azzal, hogy tesztelés csak a legkritikusabb régiókban, járásokban történjen meg.

Fotó: TASR/AP
Előttem az utódom?

Sulík elismerte, hogy a kormány többi tagja jogosan lepődhetett meg azon, hogy a kabinet ülésén mást mond, a nyilvánosság előtt pedig megint mást.

A kormányülésen Igor Matovič miniszterelnök megkérdezte, hogy egyetértünk-e az országos teszteléssel, majd folytatta, hogy a tesztek a hétvégén a leginkább érintett körzetekben kezdődnek. Én ekkor közbevágtam, és azt mondtam, hogy igen, ez utóbbival egyetértünk. Nyilvánvalóan ezt csak a legkritikusabb járásokra értettem"

- magyarázta a miniszterelnök-helyettes, hozzátéve, hogy kollégái minden valószínűség szerint ezt érthették félre, azt gondolván, hogy egyetért az országos teszteléssel is.

 

Félreértés történt, elnézést kértem kollégáimtól"

- jelentette ki Sulík.

A tesztelésekkel kapcsolatban azt javasolja, a kormány hallgassa meg a járványügyi szakértők véleményét, tanuljon az eddigi tesztelések tapasztalataiból és javítson a szervezésen. Hozzátette, hogy a kormányfő jelezte, több mintavételi pont lesz.

„Ezzel teljes mértékben egyetértünk, a kérdés az, hogy mi lesz azokkal, akik nem mennek el a tesztelésre” - mondta Sulík, hozzátéve, sokkal több értelmét látja azokban a járásokban tesztelni, ahol a legtöbb fertőzött van.

Sulík azt is leszögezte,

lesz elég teszt az országban, a múlt héten 2,6 millió darab érkezett, ezen a héten ugyanennyi várható, és további 5 milliót lehet rendelni, amelyek néhány napon belül megérkeznek. 

„A tesztek miatt biztosan nem fog befuccsolni” - mondta a tesztelésről Sulík.

Matovič kormányfő és Jaroslav Naď (mindkettő OĽANO) védelmi miniszter szerdán amiatt kritizálta Sulíkot, hogy mást mondott a kormányülésen és mást a nyilvánosság előtt. Naď szerint Sulík hétfőn még egyetértett az országos teszteléssel.

Matovič kijelentette, a hazugság nem lehet a végtelenségig munkaeszköz, ezért hozta meg a kormány azt a példa nélküli döntést, hogy közzéteszi a kormányülésről készült hangfelvételt, amely alapján világos lesz, hogy melyik miniszter mit mondott az országos tesztelésről.

2021. január 13., 16:18

Matovič: A hazugság nem alkalmazható a végtelenségig munkaeszközként

A kolléga mást mond a kormányülésen, és mást a médiának.