2022. január 8., 13:17

Rendkívüli parlamenti ülést akar összehívni a Smer-SD! Fontos dolgot tűznének napirendre

Az ellenzékben politizáló Smer-SD rendkívül parlamenti ülés összehívását tervezi, melyen referendum kiírásáról szóló parlamenti határozatot akar elfogadtatni. A kérdés az lenne, hogy az emberek egyetértenek-e azzal, hogy amerikai katonai bázisokat helyezzenek el Szlovákia területén.

Robert Fico
Fotó: TASR

Erről Robert Fico pártelnök beszélt szombati sajtótájékoztatóján. A rendkívüli ülésnek még a február 1-jén kezdődő rendes ülés előtt meg kellene valósulnia. Ennek összehívását Fico pártján kívül a Tomáš Taraba köré csoportosult parlamenti képviselők is támogatják.

Fico szerint ez olyan fontos döntés, hogy ehhez a nép hozzájárulására is szükség van.

Ha a rendkívüli ülést nem sikerül összehívni, akkor ezt a programpontot a február 1-jével kezdődő ülés programjába veszik fel. Ha ekkor sem sikerül keresztülvinni, akkor petíciót indítanak a referendum kiírására.

Jaroslav Naď védelmi miniszter és Ivan Korčok külügyminiszter 2021 december közepén egy sajtótájékoztatón jelentették be, más európai államokhoz hasonlóan, szorosabbra fűzik az együttműködést az USA és Szlovákia között.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.