2021. február 4., 19:51

Remišová: A járványkezelés Matovič feladata, nem az egészségügyi miniszteré

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke nem érti Igor Matovič (OĽANO) kormányfő eljárását. Matovič csütörtökön kijelentette, hogy a jelenlegi járványhelyzetben ő nem nyitná ki az óvodákat és az iskolákat, és nem vesz részt az erről folyó tárgyalásokon.

Fotó: TASR
Veronika Remišová

Azt is kijelentette, azt akarja, hogy az SaS és a Za ľudí adja a nevét az iskolanyitáshoz, és populistának nevezte a két pártot. Remišová a TASR-nek hozzátette, a kormányfő helyében ő az egész folyamat koordinálására összpontosítana.

Nem értem a kormányfő eljárását. A járvány kezelése egész Európában évtizedek óta a legnagyobb kihívás és a kormányok legfőbb feladata. A helyében én ennek az egész folyamatnak a koordinálására összpontosítanék, mert ez nem az egészségügyi miniszter hatásköre. 

Továbbra sincs megfelelően biztosítva a munkaadók és az önkormányzatok együttműködése és a kiszámítható döntéshozás. Ugyanilyen fontos az oltás, melynek segítségével március végére el kellene érni, hogy a legveszélyeztetettebb korosztályok védettek legyenek” - mondta a Remišová a TASR-nek.

Matovič arról is beszélt az Expres Rádióban, hogy nem vett részt, és nem is fog részt venni az iskolanyitásról szóló tárgyaláson.

Azt akarom, hogy ez az SaS és a Za ľudí döntése legyen, amelyek leginkább szorgalmazzák a lazítást. Azt akarom, hogy a populista pártok adják ehhez a nevüket, amelyek akkor akarnak nyitni, amikor terjedőben van a brit mutáció”

– jegyezte meg a miniszterelnök.

Február 8-án, hétfőn újranyitják az óvodákat, a speciális iskolákat és az alapiskolák alsó tagozatát. Folytatódik a tantermi oktatás a végzős középiskolások számára is. Újraindulhat az individuális oktatás a művészeti alapiskolákban, és megnyithatnak az egészségügyi középiskolák, valamint azok kollégiumai is.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!

Hozzászólások