2022. március 8., 15:29

Pellegriniék támogatják a NATO-katonák jelenlétét, ha...

Támogatja a NATO-katonák szlovákiai jelenlétét Peter Pellegrini pártja, a Hlas-SD, de csak abban az esetben, ha azok védelmi feladatokat fognak ellátni. 

pellegrini
Fotó: TASR/AP
Peter Pellegrini

Pellegrini felszólította a kormányt, hogy az ukrajnai menekültválság kezelése mellett ne feledkezzen meg a szlovákiai problémák megoldásáról sem. 

A Hlas-SD csak akkor fog egyetérteni a NATO-katonák szlovákiai jelenlétével, ha azok nem támadó feladatokat fognak ellátni, hanem azért lesznek itt, hogy megvédjenek egy NATO-tagállamot, és ezáltal az egész NATO-t"

– mondta az ellenzéki politikus.

Pellegrini szerint az ukrajnai háború miatt nem állt meg a világ, és Szlovákiának továbbra is komoly problémái vannak. Azt javasolta a kabinetnek, hogy "a nemzetközi porondról térjenek haza." 

A COVID-19 sem szűnt meg, és vele a szlovák egészségügy problémái sem. Vajon képes-e az ország mindenkinek biztosítani az egészségügyi ellátást, kivétel nélkül, úgy, hogy a szolidaritás alapján másokat ne részesítsenek előnybe a szlovák állampolgárok ellenében – vetette fel Pellegrini. 

Újságírói kérdésre válaszolva kitérő választ adott arra nézve, hogy a Smerrel elképzelhetőnek tartja-e az együttműködést. "Ha a Smer radikálisabban kezd viselkedni, mint ahogy eddig tette, akkor az olló szárnyai jobban szétnyílnak" – mondta. A párt eddig csak az OĽANO-val, az ĽSNS-szel és a Republikával való együttműködést zárta ki. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.