2023. május 8., 16:16

Pellegrini: Tiszteletben tartjuk a szakértői kormányt, de bizalmat nem szavazunk neki

Az állampolgárok jelenlegi szenvedéseiért, az ország és a nemzet megnyomorításáért azok felelősek, akik a legutóbbi, később a megbízott kormányt alkották – jelentette ki Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas-SD elnöke.

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Az embereknek nem kellene elfeledni, hogy mit tettek, és nem kellene nekik újabb esélyt adni"

– mondta az ellenzéki politikus.,

A május 15-én kinevezendő szakértői kormány kapcsán elmondta, kinevezése példátlan Szlovákiában. "A Hlas-SD tiszteletben fogja tartani a szakértői kormányt, de bizalmat nem szavaz neki. Ha olyan javaslatokkal érkeznek, amelyek jobbá teszik az életet ebben az országban, számolhatnak a támogatásunkkal. Remélem, hogy az államfő valóban szakemberekkel tölti fel a kormányt, nem hagy benne senkit a jelenlegi megbízott miniszterek közül, sem olyan politikusok közül, akik még az utolsó pillanatban lopni akarnak" – mondta.

Pellegrini reményét fejezte ki, hogy a hivatalnokkormány kinevezésével a feszült társadalmi helyzet legalább kissé megnyugszik.

A kinevezendő kormányfőről, Ódor Lajosról elmondta, megtestesíti az apolitikus, szakértői kormány vezetőjéről alkotott elképzelést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.