2020. november 17., 12:38

Pellegrini: ismét az az érzésem, hogy lábbal tiporják az alapvető szabadságjogokat

Harmincegy évvel a bársonyos forradalom után ismét az az érzésem, hogy lábbal tiporják az alapvető állampolgári és szabadságjogokat Szlovákiában - jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke. 

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
"A kormány egyre több ember demokratikus jogait sérti meg. A kormánypártok egykor tüntetéseket szerveztek, ma pedig ezt meg akarják tiltani az embereknek. Megtiltják nekik, hogy szabadon elmondják véleményüket. Fenyegetőznek és az embereket bekategorizálják

- jelentette ki Peter Pellegrini, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés terén mondott beszédében. Mint mondta, 31 évvel ezelőtt ezen a téren tízezrek sorakoztak fel, hogy kifejezésre juttassák a szabadság és a demokrácia iránti vágyukat.

Szomorú, hogy 31 évvel a bársonyos forradalom után ezt először nem tehetjük meg: nem találkozhatunk és nem mondhatjuk el a véleményünket szabadon, amennyiben nem akarunk törvényt sérteni.

- mondta a volt miniszterelnök.

Szerinte a kormány értelmetlenül ragaszkodik a gyülekezési jog korlátozásához. Úgy véli, ezt csupán politikai okokból teszik. 

A kormány fél az emberektől"

- jelentette ki. 

Mint ismert, a bársonyos forradalom évfordulóján több tüntetés is várható a fővárosban. Roman Mikulec belügyminiszter a tüntetésekkel és tömegrendezvényekkel kapcsolatban kijelentette, mindenki vegye fontolóra az ezeken való részvételt. Egyben cáfolta, hogy a veszélyhelyzetet és a gyülekezési jog korlátozását azért vezették volna be, hogy az emberek ne tudják elmondani véleményüket.

Ezekre az intézkedésekre azért volt szükség, hogy megállítsuk a vírus terjedését"

- hangsúlyozta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.