2022. augusztus 20., 11:51

Pčolinský: Ha a kormány nem működik, minél hamarabb előrehozott választásokat kell tartani

Ha a kormány nem működik vagy várhatóan nem fog működni, minél hamarabb előrehozott választásokat kell tartani, jelentette ki Peter Pčolinský, a Sme rodina mozgalom parlamenti klubjának vezetője a Bôrik kormányszálló tartandó szombati koalíciós ülés előtt.

Peter Pčolinský
Fotó: TASR
Peter Pčolinský

A politikus az energiaválság idején felelőtlenségnek tartja, hogy a kormány többség nélkül maradjon a parlamentben. „Nagyon is elképzelhető, hogy az energiaválsággal kapcsolatban sok nehéz döntést kell meghoznunk, és kíváncsi vagyok, hogyan fognak ezek a javaslatok a törvényhozáson keresztülmenni” – fűzte hozzá.

Az ellenzékbe vonuló SaS támogatására hagyatkozni Pčolinský szerint utópia.

Úgy véli, a szombati megbeszélés elmozdulást hoz, mint kiemelte, fogy az idő.

A koalíciós válság azt követően éleződött ki újra, hogy a parlament megtörte az államfő vétóját az Igor Matovič pénzügyminiszter műhelyében készült ún. inflációellenes csomaggal kapcsolatban. Ezt követően az SaS és az OĽANO kölcsönösen a fasisztákkal való együttműködéssel és hazugsággal vádolták egymást. Az SaS felmondta a koalíciós szerződést, és Matovič távozását követeli a kormányból. Az OĽANO azonban visszautasítja ezt.

Eduard Heger kormányfő jelezte, hogy a kormányválság megoldásáról szóló szombati koalíciós ülésen a koalíciós megállapodás módosítását fogja javasolni.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.