2023. szeptember 5., 17:55

Parlamenti választás: 16 500 választópolgár már leadta levélszavazatát

16 500 külföldön élő választópolgár már leadta levélszavazatát a parlamenti választáson. Összesen csaknem 73 ezren kérték, hogy levélben szavazhassanak - tájékoztatta a TASR hírügynökséget a belügyminisztérium.

Bizottságok
Fotó: Archívum

A szavazólapot tartalmazó válaszborítékot szeptember 29-én, pénteken 12 óráig kell eljuttatni a belügyi tárcához.

A belügyminisztérium felhívja a választópolgárok figyelmét, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a szavazólap visszaküldését, mivel egyes távoli országokból hosszabb ideig tart a kézbesítés

- figyelmeztetett a minisztérium.

A borítékot postán vagy futárszolgálattal küldheti el külföldről a választópolgár.

Szlovákiából is el lehet küldeni, vagy személyesen is le lehet adni a törvényben megszabott határidőig a belügyminisztériumban, Pozsonyban, a Drieňova 22. szám alatti hivatalban. A postaköltséget a feladónak kell fizetnie.

A minisztérium minden regisztrált választópolgárnak elküldte a szavazáshoz szükséges anyagot.

A választópolgár kérheti azok újbóli kézbesítését, ha az eredeti borítékot kézbesítetlennek minősítették, és visszaküldték a belügyminisztériumba.

Erről e-mailben tájékoztatják a választópolgárt. A szavazópolgárnak be kell jelentkeznie az információs rendszerbe, és a dokumentumok újbóli megküldését kérő gombra kell kattintania. A választópolgár itt módosíthatja a postacímet is

- tette hozzá a tárca.

Az előrehozott parlamenti választást szeptember 30-án, szombaton tartják. A választáson huszonnégy politikai párt és mozgalom, valamint egy koalíció indul.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.