2023. szeptember 8., 09:56

Nem sikerült megnyitni a Büntető Törvénykönyvről szóló és a gyermekorvosokkal foglalkozó parlamenti ülést

Nem sikerült megnyitni sem a Büntető Törvénykönyv módosításáról szóló, sem pedig a gyermekorvosokkal fogalalkozó  parlamenti ülést sem.

szlovák parlament ülés
Fotó: TASR

Körülbelül egy egy óra múlva ismét megpróbálják megnyitni az ülést.

A büntető törvénykönyv módosítása azt célozza, hogy megfelelő, speciális ellenőrzés alá kerüljenek azok, akiket ambuláns gyógykezelésre köteleztek.

Péntek reggel sem sikerült megnyitni a gyermekorvosokkal foglalkozó rendkívüli ülést sem. Mindössze 61 képviselő volt jelen az ülésteremben, a parlament nem volt határozatképes. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke bejelentette, hogy egy óra múlva ismét megpróbálják megnyitni az ülést.  Ha nem lesz jelen a képviselők többsége, Kollár bezárja az ülést.

Az ülésen az egészségügyi törvény módosításáról kellene tárgyalniuk a képviselőknek, a kormány már jóváhagyta a módosítást, beleértve a gyorsított eljárásra vonatkozó javaslatot is.

A sürgősségi rendelők nyitvatartási idejét lerövidítenék, a javaslat szerint 22 helyett csak 20 óráig lenne nyitva, és a páciensek által fizetendő díjakat is emelnék.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.